Surfers Paradise!

Vi maste borja med att beratta om kvallen igar!
Till att borja med bokade vi bussresan hit pa en form av resebyra och dar var det en tjej som hjalpte oss. Vi pratade engelska till en borjan och nar hon skulle skriva in oss i datorn sa fragade hon vilket land vi kom ifran. Vi svarade "Sweden" och da sa hon, "ah, vad skont da kan vi prata svenska..."
Vi pratade lite allmant om varan resa och om hennes resa och efter ett tag fragade hon om vi kom nagonstans ifran Ostergotland. Vi svarade att vi var fran Skarblacka och det visade sig att hon var fran Soderkoping, men har bott den senaste tiden i Norrkoping. Det ar helt sjukt vad varlden ar liten emellanat! har aker vi till Byron Bay - den ostligaste punkten i Australien, och sa traffar vi en tjej fran Soderkoping!

Vidare sa tipsade hon oss om Nudel Box, alldeles over gatan. Dar at vi jattegod nudelwok och efter det bestamde vi oss for att ga ut till udden som verkligen ar det ostligaste punkten. Det var langre att ga an vad vi trodde, men det var en skon promenad utmed vattnet. Nar vi val kom fram var bada panikartat kissnodiga sa vi var verkligen tvungna att satta oss bakom nagra stenar. Nar vi sedan hade lattat pa trycket och gick upp for trappan sa markte vi att vi precis hade visat vara bakdelar for ett karlekspar som satt och tittade pa havet. (PINSAMT!)
Hur som helst, sa var det ganska maktigt att sta dar uppe pa klippan och veta att man inte kunde komma mer oster ut i detta land! Vi skrek att vi var "The King Of The World", precis som i Titanic.
(Sen kom vi pa att vi borde kanske ha skrikit "Queen"...)
Nar vi skulle ga tillbaka hade det hunnit bli backsvart och vi fick ha vattenkanten som ledstang. Vi hittade hem tillslut.

Imorse tog vi vart pick och pack (annu en gang...) och hoppade pa bussen till Surfers Paradise.
Vi bor pa YHA Hostel, vilket vi aven har gjort i Katoomba och Byron Bay eftersom vi har kopt ett VIP-card sa vi bor billigare. Dessa hostel finns over hela Australien, och aven nagra pa Nya Zeeland.

Vi bor en bit ifran sjalva city-karnan, men hostelet ordnar gratis transfer ner till city. Precis som vi har hort innan sa ar det skyskrapor och en EXTREMT lang strand! Vagorna ar hoga och vattnet ar klart - det kanske ar darfor det heter Surfers Paradise?! Hur som helst sa ligger detta YHA hostel precis vid hamnen och vi har en jattefin utsikt fran terassen.
Allt ar sa bra hela tiden!

Ikvall ska vi aka ner till centrum och strosa runt bland hoghusen, shoppar och ol-talt. Vi har hittat ett Hard Rock Cafe', sa dar ska vi ata middag. Imorgon aker vi vidare med tag till Brisbane, men vi har inte tankt att stanna dar utan aka direkt till Denise med familj, som bor lite norr om Brisbane. Vi stannar hos dem hela helgen och vi ar overlyckliga for vi ska fa lana tvattmaskinen!

Nu bjuder vi pa lite bilder, och glom inte att titta pa forra inlagget for dar finns nu bilder fran Byron Bay!

Take care mate, som vi sager har i Australien :)

Utsikt fran terassen och kritvitsand mellan tarna


Surfers paradise!




Skydiving!

Yes, that's right mate!
Imorse hoppade vi fallskarm!


Vi vaknade vid halv tio, gick pa toaletten och sedan till receptionen. "Vi vill boka fallskarmshoppning till idag". Tjejen i receptionen ringde till bolaget och nar hon la pa sa hon, "bussen ar har om tio minuter". Vi rusade tillbaka for att ta pa oss nagot annat an pyjamas (!). Tio minuter senare satt vi i en minibuss pavag till flyfaltet, 20 minuter senare stod vi med vindbyxor och sakerhetssele pa oss. Tio minuter efter det satt vi i ett litet plan pavag upp pa 8000ft hojd!
(Det motsvarar ungefar 2,5 km).

SJUKT HAFTIGT! Varldens adrenalinkick och en underbar upplevelse! Det forsta vi sa nar vi kom tillbaka till hostelet var, "det har ska jag gora igen". Tyvarr hade inte vara backpackersplanbocker rad med tjansten som innebar att man fick ta kort uppe i luften, men det spelar inte sa stor roll for en bild hade aldrig kunnat forklara kanslan av att vara dar uppe i alla fall!!! Vi ar riktigt nojda! Till alla er som inte har hoppat fallskarm - GOR DET!

Ja, ni kanske undrar vart vi ar forresten? Vi befinner oss i Byron Bay, Australiens ostligaste punkt. Det ar lite som Baywatch har; sma fik, sma gator, strandpromenad, palmer, utestallen och en jaaaaaaaaaattelang strand! Vi har helt underbart vader med stekande sol men med skona havsvindar som svalkar! Det ar dock svinkallt i vattnet, sa nagot bad har det inte blivit (mer an att doppa fotterna).
Ikvall ska vi ta oss ut till den allra ostligaste udden, och da ar det bara Nya Zeeland som ar langre bort fran er an vad vi ar! Ganska haftigt! Imorgon tar vi oss vidare till Surfers Paradise via buss!

Vi glomde kamerasladden pa hostelet sa vi kan tyvarr inte bjuda pa nagra bilder fran detta underbara stalle, men vi lovar att lagga upp det nasta gang vi har tillgang till dator!

Vi hoppas som vanligt att alla dar hemma mar bra!
Kramar fran tva adrenalinfulla brudar i Byron Bay!

Byron Bay och landningsbanan for Skydiving


Den ostligaste udden i Aussie och vi tva (bilden ar taget fran udden och det blaser massor)


AUSTRALIEN!

Katoomba, Blue Mountains!

Just for tillfallet sitter vi pa ett Internetcafe i Sydney. Vi har precis atervant fran Katoomba, men vistelsen har blir bara nagon timme eftersom vi ska ta nattbussen upp till Byron Bay. Den resan tar ca 14 timmar, sa natturen var ett val medvetet val!

Hur som helst sa har vi upplevt nagot fantastiskt i Katoomba och Blue Mountains. Vi trodde val kanske inte att vi var typerna som skulle sta och saga "woow" vid nagon utsiktsplats, men igar gjorde vi faktiskt det! Vi kopte en "hopp-on-hopp-off-biljett" och akte med Blue Mountain ExplorerBus runt hela Blue Mountains.
Forst hoppade vi av vid stopp nr12 (av 29) och tog en linbana mellan tva klippor. Tack vare glasgolvet sa hade vi en undebar utsikt at alla hall, aven 600 meter nerat! Dar gled vi aven forbi det vackra vattenfallet Katoomba Falls. Sedan gick vi genom regnskogen en lang bit upp till Eco Point dar vi hade utsikt over klippformationen Three Sisters. (Som vanligt hade vi roligt och gjorde en grej av det och dopte om den kanda klippan till Three Brothers). Pa den timmen hade vi tva specifica "moments"! Det forsta var nar vi stannade till pa ett stalle mitt i regnskogen och Cia sa "det har ar ju faktiskt valdigt vackert". Da fick vi bada tva en rysning! Det andra var nar vi satt pa Eco Point med utsikt over hela varlden (kandes det som). Vi hade precis skurit upp vara avocados med fick-kniven som vi fick av Erik och Jennie och bredvid oss satt en aubergin (alltsa Australiens urbefolkning) och spelade pa sitt instrument. Da insag vi att det har aldrig kommer att upplevas igen, och rysning nummer tva for dagen var ett faktum!

Efter Eco Point akte vi vidare till Gordon Falls. Vi satt vid utsiktsplatsen och allting var alldeles tyst och vindstilla och en timme kandes som fem minuter. Skont for kropp och sjal!
Efter Gordon Falls akte vi till Leura for att kaka lunch och vi hittade ett mysigt thaistalle.
Anna fick sitt fried rice och Cia sin efterlangtade broccoli!

Nu maste vi rusa till Central Station och fa oss i magen innan vi hoppar pa bussen till Byron Bay.
Vi hor av oss sa snart vi kan!
Ta hand om er! 

Katoomba Falls och utsikten!


Regnskog och Three Brothers (Sisters)


Var kompis auberginen!

Bye bye Sydney (med tarar i ogonen)

Idag lamnar vi denna underbara stad, med "pa aterseende" i bakfickan!
Vi tar oss vidare till Blue Mounatin och darefter Byron Bay, Surfers Paradise och Brisbane.

I torsdags tog Ludde oss till Kings Cross for att visa oss Sydneys uteliv.
Vi hade en underbar kvall som slutade fram pa smatimmarna... Vi hade kanske en av de mest konstiga efterfester, namligen tillsammans med en gatumusikant som hade en sjungande ren vid sin sida. Dar stod vi och dansade och sjong med honom ett bra tag! Grym efterfest!
Vi har glomt att beratta att vi traffade en svensk kille pa flygplatsen i onsdags. Han hette Calle och kom fran Stockholm. Han hade glomt att flytta over pengar till sitt kontokort fran sitt sparkonto och hade inte ett ore nar han val kom till Sydney. Han behovde fa tag i en telefon for att fora over pengar, sa han fick aka med varan taxi in till city. Han lanade telefonen pa varat hostel, men darefetr kom vi ifran varandra utan att hinna saga hejda.
Nu till det sjuka: Den forsta manniskan vi sag nar vi klev in pa nattklubben The World i torsdags var Calle! Ibland ar varlden som sagt valdigt liten!

Igar hade vi en av de basta dagarna hittills!
Vi sov lange och var utvilade nar vi gav oss ut pa Sydneys gator. Vi kakade lite lunch och gick sedan och strosade hela dagen i Darling Harbour. Vi kopte en iced Coffee Mocha pa Starbucks och satt i solen vid hamnen i flera timmar. Mycket tjejsnack satt pa sin plats!
Darefter gick vi till Sydney WildLifeWorld och tittade pa Australiens alla vilda djur. Vi halsade pa kangurur och koalor och dom ar MYCKET sotare i verkligheten. Efter WildLifeWorld tog vi ytterligare en kaffe vid hamnen och sedan gick vi hem och kakade (gratis) middag via Big Hostel. Sedan akte vi till Ludde och hans kompisar for att saga hejda, eller snarare "hej sa lange". Vi kommer namligen att traffa honom i Cairns igen for han ska ocksa dit! KUL!

Nu ska vi snart ga till Central Station och ta taget till Katoomba och Blue Mountains. Vad som ar varat storsta bekymmer for tillfallet ar hur fasiken vi ska fa tiden att racka till. Det ar sa mycket vi vill se och gora, men sa lite tid att gora det pa!
Vi maste vara effektiva!

Vi bjuder pa lite bilder fran torsdagen utekvall och pa Australiens alla mysiga (och inte mysiga) djur!

Hej sa lange!


Ett glatt partygang, var van StockholmsCalle och efterfest


Underbara Darling Harbour


Sydney Wildlife World





Var underbara van Ludde Jacobsson!


SYDNEY!

Vi ar nu alltsa i Sydney. Vi bor pa Big Hostel (tips fran Eric & co) i centrala Sydney. Vi fick en smarre chock nar vi kom hit eftersom vi forvantat oss varme... Vi mottes istallet av 5gradig kyla och regn! Idag ar det solsken, men vi vet inte riktigt hur det ar med varmen.

Vi ska ta oss runt i staden idag! Operahuset och Harbour Bridge, och kanske kopa en tjocktroja...

Vi bloggar mer i eftemiddag, vi ville bara ge er ett livstecken!
Kram


SENARE...

Nagra blasor under fotterna, lite vindbitna men manga upplevelser och en regnponcho rikare!

Vi har nu gatt genom Hyde Park, The Domain och Royal Botanic Garden ut till Mrs Macquaries Point.  Vi hade ytterligare ett "magic moment" nar vi satt i parken i vara regnponchos och drack varm choklad och tittade pa Sydney Opera House och The Harbour Bridge! Mrs Macquaries Point ar det enda stallet dar man kan ta kort pa bada samtidigt. Trots regn och blast sa har vi haft en jattemysig dag i Sydney! Imorgon ska det tydligen bli 30 grader, sa man kanske ska "passa pa" att fa lite regn och rusk...

Hur som helst, efter Mrs Macquaries Point sa gick vi utmed Farm Cove till Operahuset. Pa langt hall ser det inte sa stort ut som det faktiskt ar, men nar man stod dar pa trappan utanfor sa var det enormt och arkitekturen ar svinhaftig!
Vet inte om ni har hort historien om Operahuset, men fran borjan var det meningen att samma arkitekt skulle gora bade in- och utsidan. Men sa blev det for dyrt nar utsidan val var klar sa da fick de anstalla en "b-arkitekt" (om man nu kan vara det nar man har designat insidan pa Operahuset). Hur som helst sa sag insidan ut som vilken byggnad som helst med golv och tak i betong. Louise De Geer ar till och med finare invandigt! 

Vi gick Macquarie Street och Elizabeth Street hem och nu sitter vi har pa ett Internetcafe' precis bredvid dar vi bor. Nu ska vi ga in och vila fotterna en timme, duscha och sedan traffa Ludde som ska visa oss Kings Cross och utelivet som Backpacker har i Sydney.

Hoppas att alla mar bra dar hemma. Vi tanker pa er! 

Vara snygga ponchos och vi framfor Operahuset




Anna, Ludde och julpynt, mycket kaffe blir det, Sydney och papegojor i Botanic Garden





Bye bye Singapore!

Lena, Lillen, Olle, Sonja och alla ni andra - VI LEVER!

Japps. Da har vi hunnit med Singapore ocksa... Inte jattemycket att "hanga i julgranen" kanske, men det ar frant att ha varit har! Det har regnat storre delen av var vistelse har och maten ar SVINACKLIG! Vi har bott kvar pa samma daliga hotell alla tre natter, men vi har inte varit dar mer an nar det har varit sovdax. Det finns inte jattemycket att gora kanske, vad vi har last oss till och forsokt att utforska pa egen hand. Mest shopping och kontor har kanns det som... Vi har dock akt VALDIGT mycket MRT, som ar ungefar detsamma som tunnelbana. Vi har aven hunnit med att aka vilse at helt fel hall, men det loste sig till slut! Det var en ganska rolig utflykt :)

Vad har vi gjort dessa dagar da? Jo, vi har gatt jattemycket! I lordags gjorde vi inte mycket mer an att sova, som vi skrev i det senaste inlagget. I sondags tog vi MRT till Bugis som ar ungefar som shoppingen hemma i Norrkoping och Linkoping. Dock ar sjalva omradet storre an sa. Vi gick omkring och kikade, fikade och at. Mysigast den dagen var en liten marknad som vi gick pa. Allting ar en blandning av kinesiskt, indiskt och ett forsok till europeiskt.
En ganska kul blandning!

Igar tog vi MRT till Orchard som vi fick forklarat for oss som "innerstaden". "Det ar har man shoppar". 
Jo, hej pa dig du, sa vi nar vi klev in i en galleria och BARA sag D&G, Armani, Dior, Chanel, Gucci, LV och en massa kristallkronor! Vi gick inte ens in i nagon butik... BARA markesgrejer och dyra butiker, vilket inte ar nagonting for oss. Dock ganska kul att se! 
Vi akte vidare till "Little India" som ar precis vad det later som - Lilla Indien. De har alltsa byggt upp ett litet indiskt omrade dar folk klar sig och lever som indier. Skithaftigt! Vi hamnade pa en marknad och forst blev vi inforslade pa kottavdelningen! Overallt stod slaktare och styckade kott. Gangen var hur smal som helst, det luktade apa och vart vi and tittade sa hangde det ratt kott, djurhudar och huvuden. OCH VI SAG INGEN UTGANG! Vi tittade pa varandra och sa samtidigt: "vart fan har vi hamnat nanstans?!". Lite panik dar faktiskt... 
Men tillslut kom vi ut och da bestod resten av marknaden av indiska glittrande sidenklader. Vi kopte ingenting...

Idag har vi fikat och gjort en skiss pa resplan i Australien. Inatt byter vi varldsdel (hur sjukt ar inte det...) och imorgon ar vi verkligen i Australien! Det kanns sjukt haftigt!

Vi bjuder pa nagra bilder. Ta hand om er sa hors vi igen sa fort vi far tillgang till dator i Aussie!
Puss 


Singapore, vara nya armband och Little India



Singapore 2008, mat pa papper och den mysiga marknaden



Varan lyxiga utsikt fran hotellrummet (da kan ni forestalla er resten)


P.S Bojje, vi sag inte en enda orm pa en hel manad sa du kan andas ut!

Singapore!

Nu ar vi framme i Singapore. Vi har inte jattemycket att skriva mer an att flyget gick snabbt och latt. Vi lyckades spendera lite pengar pa flygplatsen (forvanade?). Har i Singapore bor vi skitdaligt. Hotellet ligger i "red light district", vi delar en 140cm sang och har ett tacke. Man far i princip backa in i rummet for att hamna at ratt hall nar man ska ut (om man inte valjer att backa ut...) och den lilla golvyta som existerar tar vaskorna upp. VERKLIGEN TUMMEN UPP!!!

Vi landade runt 13.00, lokal tid. Nu skiljer det 6h fran Sverige, sa har ar klockan nu 20.18.
Vi har sovit sedan vi kom hit i princip och nu ska vi sova for natten. Vi ar do-sega!
For tillfallet har vi inte jattekul, men det ska vi andra pa imorgon!

Vi hors snart igen!
Godnattkram

Bye bye Patong

Hej allihopa!
Vi har varit daliga pa att uppdatera i veckan, men det beror pa att vi har haft sa mycket att gora, traffat massa roliga manniskor och inte riktigt prioriterat datorn. Solly, som thailandarna skulle ha sagt! Nu ar vi har, back on track igen.

Vi har kanske tappat nagra hjarnceller sedan sist, men vi ar inte mindre smarta for det! For varje ny manniska vi traffar sa kanner vi hur vi vaxer som manniskor, och det ar faktiskt sant! Det ar en haftig kansla att patagligt kanna att man forandras en gnutta for varje ny relation man skapar!

Ater till hjarncellerna. Det har blivit en hel del party i veckan. Detta "skyller" vi pa alla nya relationer, of course! Man maste ju faktiskt vara trevlig och lara kanna sa manga som mojligt, vilket man latt kan gora over en Tiger Beer. Dessutom blir vi sjukt bra pa engelska ju langra fram pa dygnet vi kommer. Hur som haver - vi har haft RIKTIGT roliga kvallar har i Patong. Partat, skrattat, gratit, traffat nya manniskor, dansat... Ibland kanske lite FOR mycket dans. Ryktet verkar ha spridit sig dar hemma och det kanns sakrast att redogora lite kort om vad som hande. Cia buggade alltsa (kanske lite for haftigt for den verkliga kapaciteten) med en supertrevlig australienare. Inte liksom "fram-och-tillbaka-bugg" som man kan skada hemma pa Klippanfesterna, utan snarare upp i luften, mellan benen, bakom ryggen, PA ryggen, upp, ner, upp igen osv... I alla denna gladje glomdes det trasiga korsbandet, tills dess att det gjorde sig paminnt. Knaet vek sig och aven Cia. Smartan var bekant och det var bara att ga hem, ta tva panodil och fixa hoglage. Nu kanns det (efter tre dagar) battre. Knaet ar svullet och stelt, men det gor inte ont.
Vi har aven en till skada att rapportera och denna tillhor faktiskt Anna. Efter en skaplig vurpa nar vi spelade fotboll pa stranden stukades vansterfoten ganska skapligt. For stunden gjorde det inte sa ont och folk appladerade till och med for att hon foll graciost (eller inte), men dagen efter kandes det att nagonting inte stod ratt till. Operation hoglage aven dar!

Som tur ar har vi traffat en AT lakare och en psykiatriker fran Goteborg sa vi har bade kunnat undersoka evetuella skador och samtidigt prata om hur daligt vi mar! Dessa trevliga grabbar var vi aven pa thaiboxning med igar kvall, vilket ocksa det var en upplevelse.

Forovrigt har vi badat och solat valdigt mycket! Vi kommer garanterat att sakna var van Tom som har hyrt ut solstolar till oss hela veckan. En liten, tanig man i 40ars aldern i Zlatan Ibrahimovic-troja som bade ar halt och lytt! Stortskon!
Imorgon aker vi till Singapore och lamnar Thailand med allt underbart bakom oss. Det ar med blandade kanslor! Sjalvklart kanns det vemodigt och vi skulle inte tacka nej till mer tid har, men samtidigt blickar vi framat! Vi har fatt jattemycket nyttigheter av alla australienare som vi har traffat sa vi ser ljust pa framtiden.

Hor av oss snart igen. Njut av bilderna tills dess!

Tva klantiga tjejer pa jordenruntresa, var van Tom och australienaren som dansar bra bugg (den skyldige)


En ol och en Smirnoff tillagnad Anna Hellmark, thaiboxning


En AT lakare och en psykiatriker, varan favoritclub - Rock City




We will miss you!

En kortis...

Vi ar kvar i Patong, Phuket. Vi stannar antagligen har till pa lordag da flyget gar till Singapore. Vi trovs ruskigt bra! Det ar trevligt, relativt frascht, billigt och fint! Vi har fatt en alldeles egen favoritrestaurang som ligger tre steg utanfor hotellportarna. Helt absurt billigt och hur gott som helst. Vi har blivit lite tjenis med personalen ocksa!

Annars tar vi dessa dagar som "njuta-av-Thailand-dagar". Vi hanger mest med trevliga australienare som ger oss massor med tips infor nastkommande resmal. Och sa ar vi pa stranden, pratar och skojar med roliga thaiar och sa ater vi... Hela tiden nastan! Anna vet inte hur hon ska klara sig utan fried rice. Och kaffeshaken?! Hur ska det ga...

Dock ar vi lite trotta pa thailandare. Atminstonde pa stallen som Phuket, Phi Phi och Krabi dar de verkligen lever pa turismen! Man kan ju knappt ga ut utan att bli pahoppad av forsaljare som har lart sig nagra svenska fraser som "hej" och "hur mar du". Allt for att imponera! Pa stranden kommer folk fram och vill salja allt fran manikyrset till traelefanter och lampskarmar. Det ar inte annat an att vi blir irriterade nar de nastan star pa en nar man ligger och solar eller laser.

Hur som helst sa lever vi livet och har det helt underbart!
Hor av oss snart igen.

Kram till ALLA efterlangtade dar hemma!

Fran Patong, Phuket!

Hej pa er allihopa!
Nu befinner vi oss i Patong i Phuket! Vi kom hit idag runt 12-tiden och hittills har vi BARA bra erfarenheter av det har stallet! (Forutom att det just nu regnar da...)
Vi bor pa C&N Hotell och Spa mitt i Patong. OH YES, vi har det bra! Vi bor bade billigare, fraschare och trevligare an vad vi gjort pa hela resan (med undantag for Par och Monica saklart). Vi har atit en svingod lunch for 30:-, fatt fotmassage och pedikyr. Sant gor man har i Thailand nar det regnar! Vi har fatt ett mycket battre intryck av Phuket an vad vi forst fick av Phi Phi, och vi hoppas att det haller i sig! Nu har vi precis bokat flygbiljetter till Singapore, och for er som undrar aker vi dit pa  lordag morgon. Dock vet vi inte om vi stannar pa samma hotell anda tills dess.
An sa lange har vi bara bokat tre natter pa C&N.

Nu ska vi tillbaka till hotellet och gora oss i ordning for kvallen. Sedan ska vi ta den langa 5minuters promenaden ner till stranden och forhoppningsvis ata nagot gott. Formodligen planerar vi aven en drink till kvallen ocksa, till ljudet av vagorna...

Hoppas att alla har det bra dar hemma! Snart lamnar vi Thailand (vemodigt) och da far ni folja aventyret i Australien. Det kanns sjukt att det snart redan har gatt en hel manad! Tiden gar fort nar man har roligt!

Puss pa er!

Ni anar inte vilken dag vi har haft!

Om gardagen var en skitdag (daligt vader, daliga humor, inget att gora, ingen shopping...) sa var idag raka motsatsen!

Vi har varit ute pa "Sunset Trip", dvs en utflykt med longtailbat. Forst akte vi till ett litet korallrev och snorklade bland miljontals fiskar i massa fina farger! (Pappa Lillen, kameran fungerade utmarkt under vattnet!). Efter det akte vi till Monkey Bay som, precis som det later, ar en liten strand som apor bor pa! MASSOR APOR! Vi traffade bl.a en nyfodd liten fis och tva som holl pa att gora en... (om ni fattar!)
Efter aporna akte vi till ett annat rev dar vi fick se annu fler fargglada fiskar. Sedan fortsatte vi utmed alla vackra klippor och grottor till Maya Bay - stranden dar filmen "The Beach" spelades in. Dar at vi pick-nick pa stranden, badade och gick en liten promenad i djungeln. Sedan fortsatte longtailbaten tillbaka "hem", men vi gjorde ett litet stopp mitt ute pa Indiska Oceanen for att se pa solnedgangen! Dar satt vi liksom, i en longtailbat, mitt ute pa havet och hade varldens mest romatiska stund! Vi kom fram till att det har ar nagot som vi bara kommer uppleva har och nu! Ett ganska magiskt moment faktiskt. Slutligen kom vi fram till att vi precis hade varit pa den ultimata dejten...

Nu har vi precis varit och kakat en underbar kvallsmat och sitter nu pa ett Internet cafe. Vi ska snart ga och lagga oss, for imorgon bitti gar baten klockan 9.00 till Phuket! Vi hor av oss sa snart vi kan igen, och idag bjuder vi pa underbara bilder!

Kram sa lange!








P.S Manga tankar gar idag till lilla Stina pa dopdagen! Nar vi kommer hem ska vi lara dig allt vi kan!
P.S2 Tusen tack for alla kommentarer! Det ar verkligen skitkul att lasa varje gang!

Phi Phi Island

Jajemen, nu har vi forflyttat oss fran Railay till Phi Phi.
Vi maste nog erkanna att forsta intrycket av denna o ar "sadar". Det ar valdigt mycket forstorelse kvar fran tsunamin. Det ar byggarbeten overallt och mycket ar valdigt trasigt liksom... Men allra varst, tycker val vi, ar att det ar sa mycket turister (och framforallt svenskar) har. Men vi kommer nog lyckas med att ha det underbart i alla fall! (Vi ar ratt bra pa det...)

En nyhet ar att vi har fatt ett nytt beroende. (Lugn alla foraldrar, syskon och Esra och Malin. Det ar INTE Catter, aven om det finns valdigt manga sadana har). Nej, det nya beroendet ar KAFFESHAKES! Alltsa - inga ord pa denna jord kan nog forklara hur underbara dessa ar! Det blir minst tva om dagen...

Annars sa har det inte hant sa jattemycket sedan senaste uppdateringen. Vart rum har jattefula farger! Allting gar i mintgront, forutom golvet som har en ljusbla nyast. (Bra kombination). Vi har precis gatt runt on och kollat laget och snart ar det dags for dusch, middag och kanske en kaffeshake?! Imorgon blir det en dag pa stranden...

Vi aterkommer snart igen!
Ta hand om er tills dess!

P.S Tusen tack for alla fina kommentarer vi far! Vi langtar varje dag till att se om ni dar hemma foljer oss!
Det varmer har borta! (For det ar sa fruktansvart kallt annars...)




Rummets sjukt snygga inredning och Anna pa en mur vid piren


Mycket trasigt...


...men en hel del fint!


Railay beach!

Jaa.. Har ni klarat er dar hemma utan varan uppdatering? :)

Det har hant mycket, pa lite tid, sedan sist!
Till att borja med sa fick vi byta pastigingsplats for minibussen som skulle hamta upp oss och kora oss till en stora bussen i sondags. Dessutom fick vi vanta en och en halv timme pa den stora bussen, pa ett mycket lomskt stalle!
Nar vi val kom pa bussen och borjade aka drojde det inte alls lange innan bussen stannade, mitt ute i ingenstans pa en motorvag. Bussen stod stilla och avstangd i tjugo minuter innan nagon tog sig mod att ga ut i morkret och se vart busschaufforen tagit vagen. Det visade sig att flaktremmen pa bussen hade gatt av, och dar satt vi i varmen utan aircondition och holl pa att do av syrebrist. Vi fick sta stilla i en och en halv timme innan de hade lagat remmen och vi kunde borja rulla igen. Dock hann vi bara aka en halvtimme innan den provisoriska lagningen gick sonder igen och vi var tvungna att stanna pa nytt. Denna gang blev vi staende i lite mer an en halvtimme. 

Vi gjorde sedan ett stopp vid nagonting som kan liknas vid Nykopings Bro, fast lite mer primart och med hal i golvet som toalett! Dar kunde vi atminstonde kopa en coca cola!

Vi anlande till Krabi  runt halv tio pa morgonen, och darifran ordnade vi longtailbat till Railay Beach (som Matte och Tove tipsat om). Vi bor i en liten bungalow-by pa den ostra sidan. Har byggs det om for fullt och vattnet ar slummigt och helt o-bad-vanligt! Dock ar bungalown vi bor i HUR MYSIG SOM HELST (for 120:-/natt) och det ar bara 150m till den vastra stranden (som ar rankad som nast vackraste strand i varlden). 

 Vi har det underbart!

Idag har vi gjort sa mycket som solat och badat och kollat pa halva "Pa smallen" (innan TVn la av!) Nu ska vi ga och ata och sedan blir det nog sangen tror vi. Kanske en Bacardi Breezer pa verandan?!

Pa torsdag bar det av till Phi Phi oarna och dar vet vi inte riktigt hur lage vi blir kvar. Efter det blir det i alla fall Phuket. Antagligen aker vi inte over till Malaysia, eftersom det inte gar nagot direktflyg till SIngapore ifran den on vi sannafall har tankt att aka till. Vi har kommit fram till att vi inte har hur mycket tid som helst!!! Dagarna bara flyger forbi och vi vet inte vart alla timmar tar vagen! Idag kom vi pa att vi formodligen skulle ha akt hem om vi hade varit pa charterresa! Dessa tva veckor har gatt otackt fort!!!

Sedan har vi pratat valigt mycket om hur vi ska kunna aterberatta och dela med oss av allt nar vi kommer hem! Men vi har kommit fram till att vi aldrig kommer klara det! Sjalvklart kan vi dela med oss av alla bilder vi tagit, men de kommer ALDRIG komma till rattvisa. Vi kan liksom inte ta med oss alla miljarder lukter hem! Vi kan inte ta med oss kanslan av att inte ens bli svalkade i havet for att det ar sa sjukt varmt i vattnet! Vi kan inte ta med alla smaker, intryck och kanslor!!! Det basta vi kan forsoka med ar att fa med oss lite sand mellan tarna...

Samtidigt som vi onskar att alla ni bra dar hemma kunde ta del av allt detta sa kanns det anda underbart att det ar just VI TVA som upplever det! Det har ar verkligen vart livs resa!

Bjuder till sist pa lite bilder i ett forsok att atminstonde suktas lite!!

Hoppas att alla mar bra dar hemma och att ni ar radda om er!
Kramar fran oss tills vi hors igen!




Det blir aldrig som man tänkt sig!

Vi trodde att vi skulle sitta på en buss påväg till Krabi nu, men icke...

Efter att vi sagt farväl till Pär och Monica imorse (som skulle på golftävling) så ringde telefonen här hemma. Det var gubben som vi bokade resan av och han talade bestämt om att det inte gick någon buss idag "för att det är lågsäsong". Så nu åker vi imorgon istället!

Stackars vi fick då istället tillbringa dagen på en av de största marknaderna i världen - Weekend Market!
Alltså, om vi har sagt att saker är stora förut så är det INGENTING emot vad detta var! DET VAR HELT BRUTALT ENORMT! Och det fanns allt! Vi har gått där hela dagen och vi lovar, vi hann inte ens med hälften!

Dock har vi varit flitiga och hållit i våra pengar. En bikini var (och två linnen för Anna) var allt som slank ner i påsarna. Just det! En kjol var också. Och en fotlänk... Och så nio par örhängen vardera :) Men dom väger ingenting!

Efter en "tuff" dag på Weekend Market gick vi och åt thaimat och efter det fick vi en timmes fotmassage!
Nu väntar nog strax sängen och IMORGON åker vi till Krabi.

Höres!


Marknad och dagens restaurang!




P.S
Stort Grattis till broder Petter på födelsedagen!
P.S 2 MALIN & ESRA, det känns skönt att ni godkänner Cias framtida man.
Nu är det "bara" jag själv som ska tycka om honom! :)
P.S 3 Pernilla, hur gick det för Lina på dressyrtävlningen?
P.S 4 Cias mage fungerar som den ska igen!


"Kiiiiing numbel fiiiiiive, had alooooot ooooof chiiildleeen..."

Först börjar vi med att utmana Örje Blomsten och Arne Weisse med dagens fråga.

Hur många chiiiiildleeen hade Kiiiiiing numbel fiiiiive?
(svaret hittar du längst ner i detta inlägg)


Ja. Idag har vi sett mycket guld! Guldpalats, guldapor, guldskor, gulddemoner, guldförsäljning och guld...

Idag har vi varit på Grand Palace och hälsat på lite munkar i orangea klänningar. Det var glansigt och blingbling överallt och Kung nummer 1-8 har alltså bott i Grand Palace. Nu regerar Kung nummer 9, men han bor på ett annat ställe. Den första Kungen i Thailand levde alltså på 1700-talet och efter det har det rullat på med Kings och alla utom den dom har nu har bott i Grand Palace. Förstår ni nu?

Hur som helst så delade vi minibuss med ett indonesiskt par, en australienare och en indisk dubaines. Alla var skitjobbiga och trögfattade när den söta lilla Thaitjejen till guide försökte förklara. Det är så gulligt när de säger "L" istället för "R" (därav dagens rubrik).

Grand Palace är i alla fall sjukt stort och mäktigt med en lång historia.
Efter tempelgården åkte vi (omedvetandes) till världens största smyckes butik. Där slipade de även ädelstenar så som rubiner, smaragder, diamanter och så vidare... Med tanke på vad äkta smycken kostar hemma så är 120:- för en silver/diamant ring ganska så billigt... Dock går inte denna resa direkt ut på att köpa smycken så vi gick därifrån tomhändta. Efter detta fick vi en taxibuss gratis av guiden, och han skulle ta oss hem till Sukhumvit, Soi 20. Den bilresan tog 2 timmar pga av alla bilköer och då valde vi ändå att gå sista biten! Thailändare är inte så bra på att organisera trafiken, vill vi påstå!

Nu har vi precis beställt resa till Krabi imorgon och det blev billigare än beräknat! Det blev en VIP-buss, vilket innebär ganska lång restid, men med tanke på att det bara kostar 200:- så är vi nöjda!

Vi bjussar på lite bilder från G.P och så skriver vi förhoppningsvis innan vi åker imorgon. Därefter kan vi inte lova daglig uppdatering, men vi gör vårt allra bästa!

Kram, solong!


En av kungarna ákte till Italien för att köpa lite guld att sätta pá huset,
och en Indisk Dubaines med en Australienare




Vi poserar med vára vänner statyerna



Tillbedjan-templet och munkar


 
Efter tillbejdan-templet fick vi skvätta vatten pá huvudet för framtida lycka!



Svaret pá dagens frága är:
Kiiiiing numbel fiiiiive had seveeentyseveeen chiiildleeen!

Shopping är njutning!

VILKEN DAG!
Man kan säga att vi har varit i ett paradis till, fast denna gång i form av ett prutbart shoppingcenter!

Okej, se det framför er: som en marknad fast inomhus. Massa kläder, skor, grejjer, prylar, smycken, väskor, ALLT. Och så Anna och Cia mitt uppe i allt detta underbara!

Dock började vi med något lite mindre skonsamt för själen, nämligen att vaxa benen (och för Anna även lite mer intima regioner). Mycket, mycket, mycket smärta! Men nu är vi lena och fina ett bra tag framöver...

Okej, åter till the point!
Om vi bara hade haft lite mer space i väskorna så hade vi utan tvekan spenderat åtskilliga tusenlappar idag! Vart vi än vred på huvudet så fanns det något som vi ville ha. Men vi har varit duktiga och skötsamma! Vi har bara köpit fyra klänningar, en klocka, en väska, ett par tofflor (Birkenstock för 40:-, mamma Lena!!), present åt Pär och Monica, nackellack, en bikini, ett smycke... Tror det vara allt! Dessutom har vi även hämtat våra nya kompisar, nämligen glasögonen!

Nu ska vi gå ner till en liten resebyrå alldeles runt knuten och boka resa till Golden Palace imorgon. Vi ska dessutom kolla upp resor ner till Phuket/Krabi och sedan vidare till Malaysia och efter det SIngapore.

Vi hörs nog imorn!
Kram

P.S Johanna - Vi kommer hem dagen innan julafton. Så det är om vi ska ta Pizzan iställer för julbord i mellandagarna?

P.S 2. Chrille - vi hittade en hel butik med PEAK-kläder. Men vi kan bara inte släpa på ett skidställ runt jorden!

P.S 3. Viktor - Smurfkläder är väldigt inne här!!! Men det finns inte i barnstorlekar.


Smärtsam vaxning, sko-paradis och MASSA med clothes.



Chrilles PEAK-paradis och Smurfclothes



Our new friends!!!


Back in Bangkok

Japps. Vi har precis varit med om den sjukaste bilresan i hela våra liv!
Det som egentligen borde ta två timmar tog idag 6½ timmar. Först satt vi i en minibuss (som körde i 50km/h på motorväg) som var proppfull med folk från olika nationer. Det var först trångt och varmt och sedan trångt och kallt! Vi vet inte varför han körde så sjukt sakta. Bråttom hade han i varje fall INTE!
Sedan, när vi väl kom in i Bangkok (som är en brutalt stor stad) så stod trafiken helt stilla. Vi bytte då till en vanlig taxi och den resan tog ungefär en timme. Vi luktade äckligt!

Vi måste ladda kameran så tyvärr kan vi inte bjuda på några bilder idag heller.
Men vi slänger in dem i efterhand - det är ett löfte!

Imorgon ska vi till MBK som är ett mäktigt shoppingställe! Tyvärr (eller kanske "som tur är") så har vi inte hur mycket plats som helst i väskorna... Vi kanske borde gjort resan åt andra hållet och avslutat med Thailand...?

Vi hörs snart igen! Tusen kramar till alla där hemma!

P.S Grattis till pappa Lillen som fyller 30 år idag!
P.S IGEN. Vi saknar alla våra små knattar där hemma! Stina, Albin, Henning, Viktor, Lina och Kristoffer!
Megakramar till er!

RSS 2.0