Surfers Paradise!

Vi maste borja med att beratta om kvallen igar!
Till att borja med bokade vi bussresan hit pa en form av resebyra och dar var det en tjej som hjalpte oss. Vi pratade engelska till en borjan och nar hon skulle skriva in oss i datorn sa fragade hon vilket land vi kom ifran. Vi svarade "Sweden" och da sa hon, "ah, vad skont da kan vi prata svenska..."
Vi pratade lite allmant om varan resa och om hennes resa och efter ett tag fragade hon om vi kom nagonstans ifran Ostergotland. Vi svarade att vi var fran Skarblacka och det visade sig att hon var fran Soderkoping, men har bott den senaste tiden i Norrkoping. Det ar helt sjukt vad varlden ar liten emellanat! har aker vi till Byron Bay - den ostligaste punkten i Australien, och sa traffar vi en tjej fran Soderkoping!

Vidare sa tipsade hon oss om Nudel Box, alldeles over gatan. Dar at vi jattegod nudelwok och efter det bestamde vi oss for att ga ut till udden som verkligen ar det ostligaste punkten. Det var langre att ga an vad vi trodde, men det var en skon promenad utmed vattnet. Nar vi val kom fram var bada panikartat kissnodiga sa vi var verkligen tvungna att satta oss bakom nagra stenar. Nar vi sedan hade lattat pa trycket och gick upp for trappan sa markte vi att vi precis hade visat vara bakdelar for ett karlekspar som satt och tittade pa havet. (PINSAMT!)
Hur som helst, sa var det ganska maktigt att sta dar uppe pa klippan och veta att man inte kunde komma mer oster ut i detta land! Vi skrek att vi var "The King Of The World", precis som i Titanic.
(Sen kom vi pa att vi borde kanske ha skrikit "Queen"...)
Nar vi skulle ga tillbaka hade det hunnit bli backsvart och vi fick ha vattenkanten som ledstang. Vi hittade hem tillslut.

Imorse tog vi vart pick och pack (annu en gang...) och hoppade pa bussen till Surfers Paradise.
Vi bor pa YHA Hostel, vilket vi aven har gjort i Katoomba och Byron Bay eftersom vi har kopt ett VIP-card sa vi bor billigare. Dessa hostel finns over hela Australien, och aven nagra pa Nya Zeeland.

Vi bor en bit ifran sjalva city-karnan, men hostelet ordnar gratis transfer ner till city. Precis som vi har hort innan sa ar det skyskrapor och en EXTREMT lang strand! Vagorna ar hoga och vattnet ar klart - det kanske ar darfor det heter Surfers Paradise?! Hur som helst sa ligger detta YHA hostel precis vid hamnen och vi har en jattefin utsikt fran terassen.
Allt ar sa bra hela tiden!

Ikvall ska vi aka ner till centrum och strosa runt bland hoghusen, shoppar och ol-talt. Vi har hittat ett Hard Rock Cafe', sa dar ska vi ata middag. Imorgon aker vi vidare med tag till Brisbane, men vi har inte tankt att stanna dar utan aka direkt till Denise med familj, som bor lite norr om Brisbane. Vi stannar hos dem hela helgen och vi ar overlyckliga for vi ska fa lana tvattmaskinen!

Nu bjuder vi pa lite bilder, och glom inte att titta pa forra inlagget for dar finns nu bilder fran Byron Bay!

Take care mate, som vi sager har i Australien :)

Utsikt fran terassen och kritvitsand mellan tarna


Surfers paradise!




Kommentarer
Postat av: Chrille

Tja! Asså ju mer man läser och kollar på alla bilderna så blir man ju lite fundersam till varför man är kvar i norrköping och inte gör ett dugg. FY FAN va fin världen är! Jag ska också resa:)!!!

2008-10-30 @ 09:06:47
Postat av: Fredde

Hallå

Ni verkar ha det ganska okej ser det ut som, men varför ska man åka "down under" och bli sönderbränd, vara rädd att bli uppäten av hajar, offra livet i en flygskärm mm när man kan vara hemma i Skärblackatrakten och skrapa rutor, kratta löv, jobba på ICA, sälja färg och tapeter, städa och allt annat roligt som finns att göra här. Jaja ni får försöka överleva och jag är inte ett dugg "avis".

Ha det....

Du Cia, hoppas bilderna dög åt dig, vi försökte verkligen vara allvarliga.

2008-10-30 @ 10:10:50
Postat av: Esra

Nice, sjalv ar jag mitt uppe i karnan av det amerikanska valet o halloween da jag tagit min kos till usa.. saknar er massor o tanker standigt pa er...

kram

E

2008-10-30 @ 14:03:36
Postat av: Emma

Cia, även om ni inte stannar i brisbane, så kan du väl tänka på en kärlek till mig som finns där, du kan tänka lite så känns det bättre för mig :)

det verkar vilket fall som om ni har det jätte kul :)

Kram kram

2008-10-30 @ 16:26:54
URL: http://robey.devote.se
Postat av: Mamma Lena och pappa Anders

Cia, en av de här fina bilderna är större än stora vågan i Kattegatt eller hur?

Kram på er

2008-10-31 @ 22:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0