Dagarna i Dunedin

Hej pa er!

Nu har vi aven avverkat nagra dagar i Dunedin och nu ar det riktigt laskigt vad fort tiden gar! Det kanns som att vi precis kom hit, och nu sitter vi och vantar pa att bussen ska ga harifran.

Hur som helst sa har vi bott pa On Top Backpackers, mitt i centrum av staden. Det ar sa mysigt for sa fort man gar utanfor dorren sa luktar det choklad! Har i Dunedin ligger namligen Cadbury chokladfabrik som star for 90% av Nya Zeelands chokladtillverkning. Dar gjorde vi ett studiebesok igar, vilket var supedupermysigt! Nu vet vi hur man tillverkar chokladagg och chokladtomtar samt hur man gor "vagorna" som ar pa typ Snickers och Mars. Vi fick ha supersnygga harnat pa oss, och sa fick vi en liten pase att fylla pa choklad i utmed guidningen. (Esra, du hade alskat detta!)

Igar gjorde vi aven nagot mer haftigt, namligen gick uppfor (enligt Guinness Rekordbok) varldens brantaste gata: Baldwin Street. Anders Ringdahl hade ALSKAT att ha intervallopning i denna backe kan vi saga!
Det var ungefar en timmes promenad dit. Mysigt att se sa mycket av Dunedin som stad. Vi ar glada att vi luslaste Lonely Planet for annars hade vi inte vetat om detta varldsrekord. Det ar inte alls mycket information eller reklam om detta. Vi tycker att det ar en skithaftig grej! Hur som haver sa har vi nu i alla fall gatt upp och ner for varldens brantaste gata.
Kann pa den ni!

Nu sitter vi och vantar pa att bussen till Queenstown ska ga. Innan dess ska vi hinna med den obligatoriska Nachotalriken (vi har atit det varje gang vi har haft en resdag har i Nya Zeeland). Imorgon ska vi till Milford Sound som ar rankat som ett av varldens finaste resmal. Tanken har slagit oss att vi inte ens har en vecka kvar har pa Nya Zeeland. Pa tisdag aker vi till Hawaii (fast vi kommer fram pa mandag), och samma dag ar det bara tva veckor kvar tills vi ar hemma! Det kanns som att nedrakningen har borjat...
Och samtidigt kanns det som att vi har nagra av de godaste godisarna kvar i pasen!

Kram pa er salange!

Cadbury chocolatefactory



Baldwin Street




Kommentarer
Postat av: olle

http://jul.just.nu/

2008-12-04 @ 13:50:04
Postat av: Sonja

Finns det inga bilar ipå Baldwin Street eller leker ni med livet. längtar efter er som vanligt.

2008-12-04 @ 16:33:59
Postat av: Anonym

Det är helt sjukt vad fort tiden går, nu är ni verkligen snart hemma!! gud vad bruna och fina ni är =) en annan kommer ju se ut som ett lik jämfört med er sen..(här har jag knappt sett till solen över huvud taget på flera veckor) men det är smällar man får ta! se till att upplev så mycket ni bara kan nu de här sista veckorna, nu ser jag fram emot att få se alla bilder och höra alla berättelser, händelser och underbara upplevelser ni vart med om! ta hand om varandra! puss och kram Emp <3

2008-12-04 @ 16:34:38
Postat av: Pernilla

Hoppas att ni körde idioten i backen några gånger så att ni kommer hem i god form:-). Cia vad önskar du dig i Julklapp? Vi här hemma börjar tänka i dom banorna Ses snart, kram Pernilla

2008-12-04 @ 16:53:41
Postat av: Lena

Ni visste väl att jag föredrar ljus choklad?

Annars gör det inget, för vi har åter igen börjat ett nytt liv. Och på Hawaii lär det vara ganska varmt. Nu syfter jag inte på gamla upplevelser!

Jag har samma undran som Sonja! Har ni inte fattat något? Ni ska ju vara rädda om er! Kan inte fatta att det är så nära! Längtar också efter er! Kram

2008-12-04 @ 17:26:38
Postat av: Mattias

Hoppas ni tog inlines ner för backen:-) Ja nu är det ju som sagt inte långt kvar så Garbo vad önskar du dig i julklapp???

Här är det som vanligt en trött T och en busig V.

Kramar

2008-12-04 @ 21:06:19
Postat av: Irene, Therese & Emelie

Hej tjejer...



Vad kul att se er blogg, tycker vi som sitter i gråvädret... Det tar tid att läsa allt ni har varit med om - inte ETT DUGG avundsjuka :-)



Vi ville bara hälsa er välkomna hem om ett par veckor!!! Flyg försiktigt!!!



Kram från grannarna

2008-12-09 @ 11:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0